Υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε :
- 350 γρ. αλέυρι
- 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 βιτάμ
- 1 αυγό
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
Εκτέλεση :
Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε αρχικά το αλεύρι με τα παραπάνω μπαχαρικά (γαρύφαλλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, μπείκινγκ πάουντερ) .
Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε το βιτάμ τη μαύρη ζάχαρη και το αυγό και ανακατεύουμε καλά.Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι που είχαμε ετοιμάσει και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα να δέσει.
Αφού πάρουμε λίγο από το μείγμα μας και στρώσουμε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια , ανοίγουμε φύλλο ενός πόντου περίπου και κάνουμε τα μπισκότα με τις φόρμες της επιλογής μας.
Τέλος βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε τα μπισκοτάκια μας στους 170 βαθμούς για 8 λεπτά...
Τip : (1) Αν θέλουμε να δώσουμε ακόμη περισσότερη νοστιμιά στα μπισκότα μπορούμε αφού τα ψήσουμε να ετοιμάσουμε ένα γλάσσο σοκολάτας και να τα κάνουμε σοκολατένια ή να κάνουμε ακόμη και σχέδια πάνω στα μπισκότα.
(2) Τα μπισκοτάκια μας μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σαν όμορφα στολίδια για το δέντρο μας.
(2) Τα μπισκοτάκια μας μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σαν όμορφα στολίδια για το δέντρο μας.
Καλή επιτυχία!!!!
Eπιστροφή στη φύση